Sunnuntain sulkaapiirakkaa - suosittelen!
Viikonloppuna olin kyläämässä äidin ja isän luona, jossa äiti oli leiponut tuoretta pullaa ja minulle tällaista suklaista piirakkaa. Ohje on Sunnuntain gluteenittomien jauhojen pakkauksesta, mutta laitan tänne vielä teille, jotka ette mahdollisesti käytä ko. firman jauhoja :). Jauhoina siis käy myös muiden merkkien hienojakoiset jauhot.

SUKLAAKAKKU (8-10 hengelle)

POHJA:

150g margariinia

1,5dl vettä

3 dl sokeria

3 dl hienoa jauhoa esim. Sunnuntai

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilijasokeria

2 kananmunaa

1. Sulata marhariini ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään.

3. Vatkaa munat rikki ( ei vaahdoksi)

4. Yhdistä munat ja kuivat aineet keskenään. Lisää vesi - rasva seos.

5. kaada taikina vuokaan (24cm) ja paista noin 50 minuuttia, 175 asteessa.

6. Kumoa kakku.

TÄYTE:

50g margariinia

0,5dl kermaa tai maitoa

1,5dl  tomusokeria

1rkl kaakaojauhetta

1tl vanilijasokeria

1. Mittaa kuorruteaineet ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Kaada kakun päälle

3. Anna jäähtyä.

Tarjoile ja nauti 

 

Mielestäni kakku oli ihanan kostea, ei mutakakkumainen. Ja seuraavana päivänä kakku oli ehkä vieläkin parempaa. Suosittelen lämpimästi!