Peukut oli pystyssä tän projektin tiimoilta. Kaveri kyseli, jos voisin tehdä pojan synttäreille suklaakakkua ja kakun tulisi olla munaton. En ole munatonta versiota tehnytkään, joten oli pakko testata uutta reseptiä.

Haltiakummin  blogista löysin ton-kakun reseptin, josta kyllä ko. kirjoittajan kanssa on ollut aikaisemmin juttua, mutta en oo tullut kokeilleeksi. Nyt onneksi muisti pelasi ja pääsin harrastamaan kokeilevaa leivontaa.

Munaton -laktoositon -gluteeniton pohja

2 prk laktoositonta kermaviiliä

150 g laktoositonta margariinia

3 dl sokeria

5 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl kaakaojauhetta

1 tl ruokasoodaa

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään, lisätään joukkoon kermaviilit ja sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi massaksi ( taikina on tavalliseen sokerikakkuun varrattuna tosi kiinteää massaa). Laita taikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan (26cm) tai levitä pellille. Tässä kohtaa muistutan, että gluteeniton pohja     ->jauhotetaan gluteenittomalla korppujauholla .

Paista uunin alatasossa, 175 asteessa noin 45-55 minuuttia.

Pohjaa kostutin riisimaito - mansikkalikööri seoksella.

Täyte on vähälaktoosinen eli siinä on laktoositon diplomaattikerma, johon lisäsin 1/2 prk Sunnuntain sitruunanmakuista tuorejuustoa ( tai siis se tuote taitaa olla tuorejuustontapainen levite -heh).  Sipaisin itsetehtyä omenahilloa pohjalle ennen kreemiä ja lisäsin vielä viipaloitua banaania. Laitoin kreemiä myös vaaleanpunaisen marsipaanilaatan alle ja reunoille tarttumapinnaksi.

Pursotukset on diplomaattikreemiä, josta osa on värjätty pinkillä wiltonin pastavärillä.

Tää pursottaminen ei vielä tunnu ihan omimmalta hommalta, mutta kyllä kai sitä käsi harjaantuu tähänkin. Kukkaset on tehty sokerimassasta ja värjätty helmiäisväreillä. Lehdet on marsipaania.

Mutta siis loppukommenttina voin todeta, että kakku oli hyvää ja työkaverit kivoja pienessä sokerihumalassa, kun siis kaikki oltiin sokerihumalassa  !